De brandweer op bezoek

Wakker worden in een brandend huis… je moet er niet aan denken. Maar als het gebeurd; wat doe je dan? Of nog beter: Hoe voorkom je dat het gebeurd?

Dit alles komt de brandweer je thuis vertellen in hun nieuwe project “Veiligheid Voorop”. De brandweer is in 2011 gestart met dit project en wil de komende jaren alle woningen in Rotterdam Rijnmond bezoek. Per jaar gaan zij 7.000 woningen in de regio af.

In 2012 gaat de brandweer ook woningen in Schiebroek bezoeken. Oa de woningen van Havensteder in de Vergeet-mij-niet-buurt en in de Strobloemstraat.

Wat gaat er gebeuren? De brandweer stuurt alle woningen die zij gaan bezoeken van te voren een brief met informatie. Het project wordt uitgevoerd door beroeps brandweermannen uit de eigen wijk. In Schiebroek zijn het de brandweermannen van de kazerne aan de Frobenstraat. Zij komen langs als er geen brand is, maar kunnen ook opgeroepen worden tijdens het project als er ergens brand is.

De brandweer komt aan de deur en loopt met bewoners in hun woning de vluchtroute na, geeft uitleg over brandveiligheid en checkt de woning op brandveiligheid. Tot slot plaatst de brandweer gratis een brandmelder in uw woning. De brandmelder is daarna eigendom van de bewoner. Deelname aan dit project is vrijwillig.

Met dit project wil de brandweer mensen leren hoe zij de kans op brand kunnen verminderen en hoe je bij brand moet reageren om grote branden en ongelukken te voorkomen.

Havensteder ondersteunt de brandweer door de kosten van de rookmelders te betalen.

Meer weten over het project? Kijk op: http://www.veiligheid-voorop.nl/woningcheck-brandveiligheid/

Je kan de brandweer ook volgen op twitter: @veiligvoorop

Advertenties

Een Reactie op “De brandweer op bezoek

  1. beste havensteder, bij mij zijn de brandweermannen geweest en mijn huis is goedgekeurd door hun en ik ontving van de actie een map met allerlei handige informatie zoals wat te doen bij rampen en risico,s die kan handig zijn als er iets zou gebeuren wat niet te hopen is
    groet heleen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s