Update Sloopgebied 2.0

Sloopgbied 2011

Afgelopen week heb ik mij gewaagd aan diverse nieuwe media  om te onderzoeken of dit nieuwe, leuke en uitvoerbare ideeen zou opleveren voor de inrichting van het Sloopgebied aan de Peppelweg (tegenover de Albert Heijn).Hierbij een update van de oogst tot nu toe!

Digitale enquête van Bewoners platform Lupine Vesper

De woningen van Lupine Vesper liggen aan het sloopgebied. Bewoners platform Lupine Vesper heeft aangegeven mee te willen denken en te werken aan een goede invulling van het terrein. Daarom hebben zij een digitale enquête uitgezet op hun internetsite op bewoners van de wijk te vragen om hun mening en ideeën. Hierop is massaal gereageerd. Super! Het bewoners platform gaat nog verder uitwerken en samenvatten wat de meeste bewoners willen. Een snelle blik op de antwoorden geeft aan dat mensen het belangrijk vinden dat de veldjes er verzorgt bijliggen. Veel mensen zouden graag een speelplek voor jonge kinderen willen; een schommel, een verhard stukje zodat er kan worden geskeelerd, gebald en gefietst. Ook een fleurige plek met bloemen, kruiden… pompoenen… zou zeer welkom zijn. Het tegen gaan van hondenpoep of het verworden van een jongerenhangplek zijn punten van zorg. Wat ik zelf ook heel leuk vind is dat verschillende bewoners hebben aangegeven ook hun handen uit de mouwen te willen steken om er een leuke plek van te maken.  

 Twitter

#durftevragen heeft een reactie opgeleverd van Bureau Grasworel: @KlusmnHavensteder kijk eens op margrietnaterse.nl, maakt hele mooie communitiy art met kinderen en is zeer betaalbaar. Margriet Naterse maakt vooral muurschilderingen met bewoners. Op de site staan mooie schilderingen op muren, containers en speelhuisjes. Super om een keer te doen. Peroonlijk vind ik het  leuker om iets te laten schilderen dat daarna nog jaren de muur kan opsieren. Ik vind het minder geschikt voor een tijdelijke invulling.

Yammer

Havensteder heeft een interne site, een soort van Facebook. Mijn oproep op Yammer heeft een paar ideeën oplevert. Een cross-terrein (voor fietsen) zoals in Crooswijk is aangelegd op het Marnixplein. Of een tijdelijke invulling die door bewoners zelf verzorgt wordt  zoals in het Oude Noorden aan het Schoterbosstraat is gedaan. Hier heeft Nu Hier gratis grond aangeboden voor mensen die een goed plan hebben.  Zo is er een opvangstukje voor kerstbomen en heeft de horecavakschool er een kruidentuin.  

Buurbook

Buurbook.nl is een nieuw & goed initiatief waarbij mensen en organisaties hun plannen, wensen en initiatieven op een kaart kunnen aangeven. Het idee achter de site is dat door het delen van deze informatie mensen elkaar kunnen vinden en mee kunnen werken aan projecten en plannen in hun wijk. Tot nu toe zijn daar twee reacties binnen gekomen op mijn vraag. Eén voor een berg zand – een levensgrote zandbak. De andere is van bewonersplatform Lupine Vesper dat er nog steeds reacties binnenkomen op de digitale enquête.

Tussenstand

Na ruim een week reacties is de tussenstand: Er is een grote wens voor een goed verzorgde invulling van de terreintjes waar jonge kinderen veilig kunnen spelen.  Praktische tips (zand, natuurspeeltuin, klim (boomstronken)) om dit lowbudget in te richten zijn nog welkom!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s